неделя, 11 март 2012 г.

Кой ще вдигне самолета


У всеки мъж дремят неподозирани сексуални резерви

Боряна АНТИМОВА


Чарли Чаплин е станал баща за последно на близо 70-годишна възраст. В харемите на източните владетели е имало не по-малко от сто жени и наложници. Според легендата древногръцкият национален герой Херакъл за една нощ е успял да прави любов с петдесетте дъщери на цар Феспий, което му зачели като 13-и подвиг. Специалистите андролози смятат, че у всеки мъж дремят неподозирани сексуални резерви. Трябва просто да се изследвате и разберете кое ви пречи да ги реализирате.

Прието е да се смята, че потенцията зависи преди всичко от възрастта. След 50-те се появяват възрастови изменения. Клетките не се обновяват толкова бързо, изработват се по-малко полови хормони. Либидото остава високо, но за добрата реализация в леглото са нужни повече усилия от преди.

Свикнали сме да казваме, че възрастта не е просто цифра, ЕГН, а състояние на духа. Според андролозите тя се измерва в степента на износване на организма. Някои 70-годишни мъже са с енергия и тонус на 30-годишни.

Лекарите имат друг термин за оценката на здравето и моженето – “биологична възраст”. Това е индивидуалната степен на остаряване на всеки човек и се измерва със специални тестове. Изследват се сърдечно-съдовата, дихателната и нервната система, нивото на холестерол в кръвта, еластичността на сухожилията и бързината на реакциите.

Ако всичките ни системи и органи са в добро състояние, биологичната ни възраст или е равна на тази по паспорт, или е по-малка. Ако обаче кръвоносните съдове не се справят с натоварването и проходимостта им е намалена, ако има прекалено много вреден холестерол в кръвта, биологичната ни възраст е по-голяма от тази по паспорт.

Между другото, същите изследвания се правят, за да се установи рискът от инфаркт или инсулт в близките 10 години. Този тест е полезен и за мъжете с фобия, че ще издъхнат в най-романтичния момент – по време на оргазъм.

Всеки би искал да знае има ли резерви в сексуалната си активност, или те отдавна са изчерпани. Но най-нелепото е да устройвате секс-маратони или да се сравнявате с приятели и колеги. По-добре идете на преглед при андролог. Той ще назначи изследване на физическите възможности (биологичната възраст), включително и ултразвук на съдовете на половия член.

Наивно е да се смята, че проблемите с потенцията са свързани само с пениса. В действителност те са значително по-сложни. Еректилната дисфункция (проблеми с ерекцията – б.р.) не е заболяване, а усложнение, появило се като следствие от други болести. Няма как абсолютно здрав човек изведнъж да стане импотентен.

На мъжката сила се отразява всичко, което се случва в организма: хормонални изменения, повишаване на кръвното налягане, сривове в нервната система, психологични проблеми. Като цяло е прието да се смята, че основната причина за влошаването на потенцията при мъжете до 40 г. е в психиката, а в по-късна възраст – в съдовете.

Андролозите твърдят, че във всеки представител на силния пол генетично са заложени огромни сексуални възможности и издържливост. Според тях всеки мъж е напълно способен да удовлетворява 15 жени. Именно това е помогнало на човешкия род да се съхрани в продължение на хилядолетия.

Съвременните Адамовци са доста немарливи към резервите си. Някои даже успяват на 60-годишна възраст да изстрелят всичките си патрони, дадени им от природата, като стават роби на хапчета от сорта на “Виагра” и различни други стимулатори.

Казват, че всеки уважаващ себе си мъж трябва да има трима доверени човека в живота си: счетоводител, свещеник и лекар. Полезни са също зъболекарят и кадиологът. Но за да запази мъжът максималната си сексуална активност и в третата възраст, най-важни за него са урологът и андрологът.

След 50-те, дори и нищо да не ви безпокои, е важно да правите редовни прегледи при тези специалисти. Те могат навреме да открият изменения в простатната жлеза и да се предотвратят евентуални проблеми с потенцията.

Статистиката у нас е печална: едва около 10 на сто от българските мъже с проблеми в секса отиват при лекар. Основната причина е в срама и балканския мачизъм, според който, ако не си полов атлет, си втора категория мъж. Затова останалите 90 на сто от нашите Адамовци с проблеми или занемаряват частично личния си живот, или гълтат с шепи стимуланти.

Ако сте решили да се справите с проблемите с ерекцията си, не отлагайте това. Вземете си няколко дни отпуск и си направете комплексни прегледи и изследвания при кардиолог, невролог, уролог, ендокринолог, андролог и психотерапевт. Вече има съвременни медицински центрове, където комплексно се изследват и лекуват проблемите с ерекцията. Помолете вашия личен лекар да ви насочи към такива специалисти.


      От какво намалява мъжката сила:
  • нередовен полов живот (редовният “тренира” половата система);
  • инфекции, предавани по полов път;
  • неправилно лечение на уретрит, простатит, везикулит и др. мъжки болести;
  • исхемична болест на сърцето;
  • високо кръвно налягане;
  • ендокринни нарушения;
  • захарен диабет;
  • аденом на простатната жлеза;
  • психоневрологични заболявания;
  • някои лекарства;
  • наркотици, тютюн и алкохол;
  • обездвижване, водещо до застой на кръвта във вените на малкия таз;
  • стрес;
  • отрови в околната среда;
  • неправилно хранене;
  • редовно недоспиване.

Джон и Доротея по улиците на Ню Йорк. Сн.: www.dailymail.co.uk
Секссимволът Джон Бон Джоуви се има за дебел чичко

Няма пълно щастие - и идолът на милиони жени по света Джон Бон Джоуви влезе в “Клуб 50” на 2 март.  Звездата често повтаря, че не намира абсолютно нищо секси в себе си и дори визията на 50-те му години започва да го притеснява.

"Не знам какво точно харесват в мен. Аз съм скучен, отегчен, прекалено пълен и пия много. Е, все пак не мога да кажа, че съм един дебел Елвис. Доволен съм, че стигнах дотук. Предпочитам да остарея и да не се харесвам, отколкото да не живея достатъчно", коментира музикантът, който бе избран за най-секси рок изпълнител от сп. People.

Не така обаче мислят фенките му, които вече са от три поколения. Внучки на първите му обожателки продължават да се хвърлят самоотвержено на сцената на негови концерти, с единствената мечта да ги целуне “дебелият чичко”. Джон Бон Джоуви обаче е железен. Вече 22 години той е женен за ученическата си любов Доротея, от която има четири деца и почти никога не е бил подозиран в изневяра.


Публикувано във в. "Преса", 11 март 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар